המחלה: חרדת שוק ההון – באה לידי ביטוי כשרוצים להשקיע את הכסף שלנו ובכל מקום מדברים איתנו על שוק ההון, בורסה, מניות, מטבע חוץ ואגרות חוב.
התסמינים: בלבול, לחץ, חוסר אונים, בורות, דופק מואץ והזעת יתר.
הטיפול: חשיפה לאפיקי השקעה אלטרנטיבית.
כן כן קראתם נכון השקעה אלטרנטיבית ידידותית יותר ומספקת מגוון רחב ועצום של אפשרויות השקעה באמצעות קרנות הון סיכון, קרנות גידור, נדל"ן ועוד.
איך עושים את זה נכון?
על אף שיש שפע עצום של אפשרויות של השקעות אלטרנטיביות הן פחות זמינות לציבור הרחב מהשקעות מסורתיות בשוק ההון ודורשות מחקר מקיף ויסודי של תחום ההשקעה. ככל שהחלטתם להיכנס להשקעה אלטרנטיבית העדיפו לעשות זאת עם איש מקצוע שמבין ומתמחה בהשקעות אלו.
1. הכירו את חברת ההשקעות – בחרו חברה שמבינה ומתמחה בתחום ההשקעה שהחלטתם עליו.
2. העריכו ביצועים –כלכלה היא דבר דינאמי, לפעמים היא מבטאת צמיחה ולפעמים משברים עולמיים ואחרים משפיעים על השוק המקומי. יש השקעות שיורדות לטמיון ויש כאלה שצוברות תשואה יפה. אל תתביישו לשאול על ביצועי החברה. אם מדובר בחברה ותיקה, היא בודאי נדרשה להתמודד עם משברים כלכליים, בדקו איך עשתה זאת וכיצד יצאה מהם.
3. אחד על אחד – בדקו מי האיש שיטפל בתיק ההשקעות שלכם, מה קורה במצב שיש רה-ארגון בחברה? או שמחליפים לכם נציג? מה מידת המומחיות והידע שלו והאם הוא נגיש לכם.
4. מעורבות – גם אם בחרתם חברת השקעות מושלמת, אל תוותרו לחלוטין על המעורבות והקפידו להתעדכן במצב ההשקעה שלכם.
5. גלו סבלנות – השקעה אלטרנטיבית בנדל"ן היא השקעה לטווח ארוך והיא מתאימה לאנשים שיש להם את הסבלנות להמתין למלוא פוטנציאל המימוש שלה.