הטיפול הנדרש לאדם סיעודי מכביד מבחינה כספית וגם מבחינה רגשית, על משפחה שלוקחת על עצמה את כל נטל הטיפול. על מנת לקבל משאבים הנדרשים לטיפול באדם סיעודי מבחינה גופנית או מנטלית (דמנציה), כדאי להכיר את המסלולים של תביעה לגמלת סיעוד. ישנם שני מסלולים, הראשון הוא ביטוח לאומי והשני הוא תביעה לגמלת סיעוד מול חברת ביטוח פרטית.
פניה לרופא
הגשת תביעה לגמלת סיעוד מתחילה בדרך כלל עם פניה לרופא. מהרופא יש לקבל את חוות דעתו על כך שהמטופל הינו במצב סיעודי (מלא או חלקי). הרופא שיכול למלא את הטופס הינו רופא משפחה, רופא מטפל או במקרים מסוימים רופאי בית החולים. המסמכים המעידים על מצב סיעודי המזכה בגמלה הינם חלק מהתביעה, אך לא כולה.
מבחן ADL ומבחן מיני מנטל
הגדרת המצב הסיעודי ניתנת על סמך מבחנים שונים. לדוגמא, מבחן ADL או מבחן מיני מנטל (לבדיקת תפקוד קוגניטיבי). מבחן ADL מתאר אילו תפקודים המטופל יכול לבצע ואילו לא. בהסתמך על כך ניתן להגיש תביעה.
תביעה בליווי עורך דין סיעודי
הגשת תביעה לגמלת סיעוד יכולה להתבצע בעזרת עורך דין תביעות סיעוד, בעל ניסיון בתחום זה. יש לכך כמה סיבות:
- למנוע עיכובים – כשעורך דין מגיש את התביעה, חברות הביטוח פחות מעכבות את הטיפול. עורך הדין מכיר את שפת הביטוח והתחום המקצועי.
- תביעה בבית משפט בגין דחיה שלא כדין – אם חברת הביטוח דוחה את תביעת הסיעוד, עורך הדין יכול לתבוע עבורכם בבית המשפט.
- מומחיות משפטית ורפואית – עורך דין הבקיא בתחום הסיעודי נעזר לפי הצורך במומחים לחוות דעת רפואית. כך, גם אם חברת הביטוח מביאה מומחים מטעמה, עדיין ניתן לקבל את גמלת הסיעוד.