בעוד המערכות הסולאריות הביתיות מותקנות על גגות בתים, המערכות המסחריות מיועדות להתקנה על גגות של מבנים תעשיתיים שונים – החל מגגות של משרדים, רפתות, לולים, מוסדות ציבורים וגם על מפעלים ותעשיות שונות. המערכת הסולארית מבוססת על הרעיון כי צריכת האנרגיה הינה ממשאב טבעי – קרינת השמש. השימוש באנרגיה זו הינו שימוש במשאב ירוק, וכך אין כל פגיעה או זיהום בעת שצורכים את האנרגיה בצורה שכזו. בשונה מצריכות שונות של אנרגיה, בהן משתחררים לאוויר גזים רעילים ונוצרת פסולת, השימוש במערכת הסולארית מעניק לכם יתרון כבית עסק ככאלו הדבקים בדפוס המטיב עם כדור הארץ. גם בכנסת ישראל מותקנת מערכת סולארית מסחרית. התחנה הבאה? בית העסק שלכם!
איך המערכת פועלת וכיצד היא מפיקה חשמל?
בסופו של דבר, מה שחשוב בעיקר הוא השימוש הנוח והחסכוני שלכם. יחד עם זאת, לא מעטים אלו המעוניינים לדעת איך המערכת עובדת ולפניכם הסבר קצר: בתוך הפאנלים הסולאריים המותקנים כחלק מהמערכת הסולארית, מותקנים גם תאי סיליקון שקולטים אליהם פוטונים המגיעים מקרני השמש. בתהליך זה מה שקורה הוא שמתבצע תהליך בו האנרגיה המתקבלת הופכת לזרם. התפקיד של ממירי המתח המותקנים הוא להפוך את הזרם הישר לזרם חלופין.
כל מערכת מורכבת מכמה מרכיבים שונים, כאשר כל מרכיב בעל תפקיד חיוני ומשמעותי לטובת הפעלת המערכת. אם כן, המרכיבים הם: הקולטים הסולארים שהם אלו המפיקים את האנרגיה החשמלית מקרני השמש, הממיר שתפקידו להמיר את המתח לזרם חילופין, מונה הצריכה שדרכו ניתן לעבוד אל מול חברת החשמל בהתאם לדפוסי הצריכה שלכם, ומערכת ניטור שדרכה ניתן ללמוד את ביצועי המערכת הסולארית המסחרית המותקנת אצלכם.
אז למי מתאימה מערכת סולארית מסחרית?
כשם שבעלי בתים פרטיים מעוניינים בהתקנת מערכת שכזו, גם עסקים שונים המחזיקים במבני תעשיה, אך לא רק, מערכת שכזו יכולה להתאים להם. לרוב, תנאי הסף הוא להבטיח כי גג בית העסק חשוף לשמש, תוך שישנו שטח פנוי של לפחות 500 מטר מרובע. לפני ההתקנה, יגיע אליכם צוות מקצועי שתפקידו לבדוק את השטח ולהבין האם ישנם תנאי התקנה מתאימים. לא מעטים בתי העסק שהגג שלהם אינו מנוצל כלל, אך גם גגות ניתן להשמיש בצורה כזו שתשרת אתכם ואף תצליח לחסוך לכם לא מעט כסף. כמו כן, ישנם עסקים שגולת הכותרת שלהם הינה המהפכה הירוקה שרבים כיום מעודדים אותה, ואחד הדברים היותר הירוקים שתוכלו לעשות על מנת להחזיר בחזרה לכדור הארץ הוא להתקין את המערכת. המערכות המסחריות שונות מהמערכות הפרטיות בכמה פרמטרים, כאשר אחד הפרמטרים המובילים הוא גודל המערכת: מערכת מסחרית תהיה מערכת בגודל של כ-50 קילוואט.
אז מה יוצא לכם מזה בסופו של דבר?
כאמור, מוטיבציה אחת היא לעשות צעד ירוק ומשמעותי שיכול לתרום רבות לכדור, וגם לכם כעסק העושה צעד תדמיתי חשוב. מדובר על אנרגיה נקייה ומתחדשת שלא גוזלת דבר מהסביבה, אלא מעניקה לו. כמו כן, בעת שיש לכם הוצאות גבוהות מאד על חשמל, הרי שאתם עתידים להחזיר את ההשקעה שלכם מהתקנת המערכת ואף להרוויח – זאת עם פתח לחיסכון כלכלי משמעותי הודות לצריכה מהאנרגיה המתחדשת. בנוסף, חשוב לזכור כי בעת שצריכת האנרגיה מתבצעת באופן שכזה, אינכם תלויים בכל גורם שאינו השמש, זאת בשונה מצריכת החשמל הקונבנציונאלית שהמון פעמים הינה תלויה במחצבים ובאספקה ממדינות זרות.
על מנת ליהנות מהמערכת, חשוב לדבוק בשגרת תחזוק המתבצעת על ידי אנשי מקצוע המכירים היטב את המערכת, תוך שהם גם מיומנים בעבודה על הגובה.