פיצויים מגרמניה – כל מה שרציתם לדעת על התהליך

השואה לקחה מהאנושות כל-כך הרבה ומהעם היהודי על אחת כמה וכמה. שום סכום של כסף, פיצויי או הטבה לא יחזירו לאנשים את שאיבדו בשואה, והסכמי הפיצויים והשילומים השונים נועדו לאפשר לניצולים מידה מסוימת של הקלה בהמשך חייהם, לפחות בהיבט הבריאותי והכלכלי. הכל על תהליך מימוש הזכאות לקבלת פיצויים לנפגעי שואה מגרמניה במאמר שלפניכם. 

הזכאים לתביעת גמלת פיצויים מגרמניה

1. ניצולי שואה שעבדו בגטאות מרצון חופשי וללא כפיה – מדובר על אנשים שעבדו בתחומים שונים. עוד בטרם נשלחו יהודים למחנות הם נדרשו לשהות בתוך עריהם בגטאות ושם ניהלו את אורחות חייהם. בתקופה זו אנשים עדיין עבדו בעבודות שונות שתחזקו את הקהילה, כמו הוראה, טיפול בילדים, ניקוי רחובות, חנות או מפעל ועוד. 

2. ניצולי שואה שעלו לישראל לאחר המלחמה, עבדו בגטאות אך לא עבדו בארץ. 

3. ניצולי שואה שהשתכנו במדינות אחרות לאחר המלחמה, בכפוף לאמנות שנחתמו בין אותן מדינות לבין הגרמנים. 

4. פיצוי לדור שני של ניצולי שואה – ילדים ובני/בנות זוג של ניצולי שואה שנפטרו.

5. ניצולים מהגטאות שהוכרו על-ידי גרמניה ככאלו – במהלך השנים ובעקבות פעולות משפטיות ואחרות, גרמניה הכירה במקומות נוספים העונים להגדרה גטאות ומכוח הכרה זו נמצא כי ניצולי שואה שעבדו בגטאות שהוכרו, זכאים גם הם לפיצויים.

מימוש הזכאות

פיצויים גרמניים משולמים הן כתשלום רטרואקטיבי והן כקצבה חודשית. ניתן לבצע את הליך מימוש הזכאות באופן עצמאי אך מומלץ לעשות זאת באמצעות עורכי דין המומחים בתחום זה. 

עורך דין מומחה בתחום זה מנוסה ומיומן באופן הטיפול בבקשה, בבירוקרטיה של הביטוח הלאומי הגרמני ובערעור על בקשות שנדחו. בנוסף, עורך דין יכול להתמקח עבורכם על גובה הפיצויים מגרמניה ולהשיג עבורכם קצבה גבוהה יותר.

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *