יפוי כח מתמשך – איך לערוך אותו לטובתך

ייפוי כוח מתמשך מהווה הסדר משפטי שמאפשר לכל אדם בגיר בגיל 18 ומעלה להעניק רשות לאדם אחר לפעול בשבילו בהיבטים ובנושאים מסוימים, בהתאם למה שנקבע במסגרת ייפוי הכוח המתמשך שנחתם. מעמדו של המבצע את ההליך נקרא "ממנה", והאדם אליו הוא העביר את הסמכות נקרא "מיופה".

מה חשיבותו של ייפוי כוח מתמשך?

ייפוי כוח מתמשך נועד להעניק לאדם הממנה אפשרות למנות אחר תחתיו לבצע תפקידים או אחראיות בנושאים מסוימים בעודו בחיים, כלומר זה עומד בניגוד לצוואה שנועדה להצהיר כוונות פיננסיות ואחרים רק לאחר המוות של המצווה. 

את עריכתו של ייפוי הכוח מתמשך אפשר לעשות רק כאשר האדם הממנה בחזקת בגיר צלול, היינו 18 ואין לו שום בעיה של כשירות. בנוגע לקשישים ייתכן ויהיה צורך להביא גם אבחנה רפואית בתוקף על מנת לוודא כי קיימת כשירות וכי האדם הממנה צלול בדעתו, שכן צלילות דעת מהווה תנאי הכרחי לייפוי הכוח.

את ייפוי הכוח המתמשך אי אפשר לעשות לבד בכוחות עצמכם. ניתן לעשות זאת רק באמצעות עורך דין בעל ההסמכה הנדרשת ע”י משרד המשפטים. חשוב לעקוב אחר כל הכללים ולקרוא את כל האותיות הקטנות הנוגעות להסכם ומה נופל באחריותו של המיופה על מנת שייפוי הכוח יבוצע כמו שצריך.

מי הם מייפוי הכוח?

האדם הממנה חייב לבחור אנשים בהם הוא סומך שכן הם אלו שנושאים באחריות אודות דברים שונים הקשורים אליו. מיופיי הכוח מהווים בתור אנשי אמון של הממנה, הנושאים בתפקיד מילוי רצונו. ברוב המקרים נהוג למנות קרוב משפחה ממעלה ראשונה – בן או בת זוג, הורים, ילדים או חברים ממש קרובים. בנקרים פחות שכיחים ניתן למנות בעלי מקצוע כמו רופא אישי או עורך דין צמוד או אפילו תאגיד של אפוטרופוסים.

לפרטים נוספים ולתיאום פגישת ייעוץ: https://www.lawlife.co.il/

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *