גמלה לחדלי פרעון

גימלה לחדלי פרעון – האם מדובר בדרך לפתרון?

מי שמגיע למצב של חדלות פירעון לא מתקשה אך ורק בתשלום חובותיו השונים. לרוב, אנשים שעסקיהם קרסו או שמקום עבודתם אבד וחובותיהם נערמו מתקשים להתפרנס ולהביא כסף הביתה. האם גימלה לחדלי פרעון יכולה להיות חלק מהפתרון או שמדובר בלא יותר מפלסטר מקומי? אלה הדגשים. 

הגישו בקשת פירוק לצרכי גביית חוב >>>

פושטי רגל וזכאות לקצבה

מרבית הגמלאות המשולמות על ידי ביטוי לאומי ניתנים על סמך קריטריונים קשיחים למדי. כך לדוגמא קצבאות של דמי אבטלה, גמלאות נכות, שארים, אבטחת הכנסה וכדומה. גימלה לחדלי פרעון לא משולמת כרגע על סמך הגדרה משפטית או מבוססת על החלטת רשמי ההוצאה לפועל. גמלאות משולמות לכל אחד על סמך מצב אישי ומשפחתי, כושר השתכרות, הכנסה נוכחית, מספר ילדים וכו'. יחד עם זאת, יש משמעות נוספת לצירוף המילים גימלה לחדלי פרעון. את המשמעות הזאת חשוב שכל אחד יכיר. 

אולי יעניין אותך לקרוא גם על מזונות בפשיטת רגל >>>

גמלאות וקצבאות ומה אומר החוק 

תפקידו של נאמן בפשיטות רגל וחדלות פירעון היא לאסוף כמה שיותר כסף לקופת הנשייה. במילים אחרות, הנאמן מייצג את הנושאים. אך מה קורה לכספים שאותם מקבל פושט רגל מביטוח לאומי? על פי סעיפים מרכזיים בחוק הביטוח הלאומי, נאמן איננו יכול לשלוח יד לכספים שאותם מקבל פושט רגל מביטוח לאומי על חשבון קצבאות או גמלאות חד פעמיות או קבועות. רק מטעמים מאוד ספציפיים ניתן לשלוח יד לגמלאות, למשל באם החייב איננו עומד בתשלומי מזונות המגיעים לגרושתו או לילדיו. אולם זו לא כל התמונה. כמה סעיפים בחוק הביטוח הלאומי מציינים כי כל עוד חייב נמצא בהליכי הסדר וטרם קיבל הפטר, כספים המגיעים מביטוח לאומי ניתן להעביר לקופת הנשייה. לסיכום, לאחר צו הפטר, גמלה שייכת במלואה למי שנחשב כחדל פירעון. 

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *