פרויקטים של תמ"א 38 הם מיזמים סבוכים, לאור העובדה שיש בהם התנהלות רוחבית מול גורמים רבים.
קבלת החלטה על ביצוע הפרויקט
לפני הגשת המכרז לכל מיזם, היזם בוחן זאת באופן פיננסי מעמיק על פי כתב הכמויות כדי להגיש הצעת מחיר שתסב לו רווח ולא שהוא יפסיד בפרויקט.
אם הקבלן החליט לגשת למכרז וזכה בו, על עורך הדין לפעול בכמה מישורים:
- להחתים את כל אחד מהדיירים על כך שהוא מוכן לביצוע פרויקט מסוג זה לאור חוסר הנוחות הזמנית בעת עיבוי היסודות והקמת הקומה הנוספת מעל גג הבניין.
- במקרים רבים כל הדיירים מתאגדים ויש להם עורך דין שמייצג אותם. במקרה הזה עורך הדין של היזם יעבוד באופן ישיר עם עורך הדין של הדיירים.
- היזם ימכור את הדירות בקומות שהן תוספת הבנייה. בהתאם להחלטתו של המהנדס יתווספו הקומות וכמות הדירות בגדלים השונים הכוללים גם מרפסות. לכן עורך הדין המלווה את היזם יחתים את הלקוחות על הסכמי המכר הרלוונטיים, יטפל בקבלת הכספים ובהעברת הבטוחות על פי חוק המכר.
- כמו כן עורך הדין יערוך הסכמים עם קבלני משנה ויועצים שיעסקו בנושא היסודות של המבנה בתוספות אם יהיו במבנה הנוכחי כמו תוספת ממ"ד, מרפסת או מעלית ועוד.
מיזם תמ"א 38
במהלך חיזוק המבנה ובניית הקומות הנוספות, צצות לא אחת בעיות שונות עם דיירים מסוימים או עם גורמים אחרים המצריכים בהתערבות משפטית כמו דייר סרבן, דייר שאינו מאפשר לקבלנים לסיים את עבודתם עקב סיבות שונות, בעיות עם היתרים מול הרשות מקומית או כל בעיה אחרת המצריכה טיפול.