מערכת ניהול רשת

כל ארגון העושה שימוש ברשתות תקשורת, זקוקה למערכת ניהול רשת שתוכל לייעל ולשדרג את תהליכי העבודה בחברה. הודות להתפתחות הטכנולוגיה, חברות ועסקים קטנים וגדולים נעזרים בפתרונות תקשורת מגוונים כדי להצליח ולמנף את הצלחת העסק. לדוגמה חנויות פיזיות שבעבר נעזרו בקופה רושמת בלבד כדי לבצע מכירות, נעזרות כיום במכשור מתקדם יותר המאפשר לבצע את תהליך הרכישה באופן נוח יותר כמו קופה ממוחשבת, מכשיר לחיוב כרטיסי אשראי, מכשירי סקירת ברקודים ועוד.

פתרונות התקשורת האלו מייעלים עסקים רבים, ובמיוחד ארגונים בסדר גודל של אלפי עובדים משום שאלו נעזרים באמצעי תקשורת רחבי היקף מעולם החומרה-תוכנה. משום שלכל ארגון קיים צורך בתשתית IT יציבה הכוללת מגוון טכנולוגיות, כך קיים הצורך בכלי ניהול מרכזי שיפקח על כלל תהליכי התקשורת המתבצעים ברשת המחשבים של החברה.

מהי מערכת ניהול רשת?

מערכת ניהול רשת, ובקיצור NMS, הינה מערכת חכמה המנהלת את המשימות המבוצעות ברשת תקשורת שיש לכל ארגון. התפקיד המרכזי של המערכת הוא לבצע ניטור יעיל ומוצלח של כלל המשימות המתבצעות ברשת באמצעות קביעת תצורה של המרכיבים, אבטחתם, איתור תקלות בהם וכמובן מתן התרעה על כך.

מערכת זו למעשה מעניקה אפשרות לשליטה ובקרה על רשת התקשורת הקיימת בארגון, ובכך לקבל דיווחים בזמן אמת על ביצועי הרשת, לזהות בעיות שמתרחשות בה ולקבל מידע על פתרונות אפשריים למיגור הבעיות.

סוגים של מערכות ניהול רשת

ניתן למצוא מערכות ניהול רשת הפועלות ברמות שונות, כאשר המשותף לכולן היא היכולת לנהל ולפקח על תהליכי תקשורת המתבצעים ברשת. רשת הניהול הנמוכה מתוך רמות אלו היא רשת תקשורת שיש לה מערכת ניטור משימות לתהליכים, המסוגלת לאתר תקלות ולהתריע עליהן במידת הצורך. החיסרון של מערכת זו נעוץ באפקטיביות שלה, כיוון שהיא מאפשרת קבלת התרעה על תקלה אך איננה יכולה לתקן אותה.

רשת ניהול ברמה גבוהה יותר הינה מערכת ניטור המזהה תקלות, ומסוגלת גם לתקן אותן ללא מעורבות חיצונית של אנשי IT. רשת כזו מעניקה יתרונות ברורים לארגונים ועסקים, כיוון שבעזרתה ניתן לחסוך בכוח אדם והוצאות מיותרות של שירותי מחשוב חיצוניים. יחד עם זאת חשוב להבין כי היצע מערכות NMS הינו נרחב, ולא כל מערכת יכולה להתאים לכל ארגון.

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *