לפני שלושים שנה מרכזי הערים בארצות הברית נחשבו למסוכנים, לא אטרקטיביים ובעייתיים בלשון המעטה. כך חנויות כמעט ולא נפתחו בהם, אנשים הדירו את רגליהם מהמרכזים והפשע השתולל שם. כיום ניתן לומר כי המצב הוא שונה לחלוטין וכי המרכזים בערים גדולות כמו ניו יורק, לוס אנגל'ס או סן פרנסיסקו פורחים. השינוי נעוץ בפרויקטים של התחדשות עירונית אשר נעשו בערים אלו ואשר שינו את המצב מן הקצה אל הקצה וכך הביאו לפריחתם של ערים אלו. גם בארץ ישנם מרכזי ערים ישנים מאוד שאם לא יטופלו במהרה גורלם יהיה דומה למה שקרה לפני שלושים שנה במרכזים בערים האמריקאיות . על רקע זה הומצאה תכנית תמ"א 38 אשר בבסיסה נועדה להגן כנגד רעידות אדמה אך למעשה היא משנה את מציאות חייהם של תושבי הערים מן הקצה אל הקצה וגורמת לשינוי חיובי ביותר בערים רבות.
שימו לב ליחסים עם השכנים כאשר אתם רוצים לאשר את הפרויקט
חשבנו כי יהיה זה נכון לדבר על פרויקט התחדשות עירונית ועל תמ"א 38 לא רק ברמת המדיניות אלא גם ברמת האדם הבודד וכך לצלול אל הפרטים של תכנית זו. כמובן שפרויקט תמ"א 38 נערך אך ורק בבניינים משותפים וכך אתם צריכים להבין כי ליחסים בין השכנים יש השפעה עצומה על הצלחת הפרויקט. אך אנו מפצירים בכם לא להיקלע למריבות עם השכנים האחרים וזאת בכדי לשמור על יחסים תקינים עם השכנים שלכם. זכרו כי אם תזכו לבית חדש ולצד זאת לריב עם השכן יכול מאוד להיות שכל המהלך הזה של תמ"א 38 בכלל לא היה שווה לכם.
האם כל בניין זכאי לבצע את הפרויקט?
שאלה נוספת שמעסיקה ישראלים רבים היא האם כל בניין זכאי לתמ"א 38? אז התשובה היא לא רק אם הבניין שלכם נבנה לפני 1980 ולא בהתאם לתקן רעידות האדמה שאומץ בשנת 1975 הוא זכאי לבצע את התכנית. אם אינכם בטוחים בנוגע לבניין שלכם אתם יכולים לפנות אל אדריכל והוא יבחן האם אתם זכאים לבצע את הפרויקט.