אחד הטרנדים הפופולאריים ביותר שקיימים היום, בכל מה שקשור לבילוי עם ילדים, חברים ובכלל, זה חדר בריחה. אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של מקומות אשר מציעים חדרים כאלה על פי נושאים שונים, בכל חדר אנחנו יכולים ליהנות ממשחק מסוים, שמטרת המשחקים בו היא לפתור את החידה שטמונה בעלילת המשחק, על מנת שיוכלו לצאת מהחדר.
הרעיון של חדר בריחה שרלוקד למשל הוא מאוד פופולארי מסיבות שונות ומגוונות. בין אם זה בגלל שהוא מאפשר למספר שחקנים לשחק ביחד, כלומר זה מספר קבוצתי שמחייב שיתוף פעולה, זה משחק שיכול להתאים למבוגרים וצעירים כאחד, וחשוב לא פחות, מדובר במשחק שהוא שונה מכל המשחקים שאנחנו מכירים, במובן הזה שהוא גם מותח, גם מסקרן, יש בו הרפתקאות שונות, וכל אחד מהשחקנים לא רק משחק באופן פעיל, כלומר הוא חלק מהמשחק, אלא שהוא גם צריך להיות שחקן, להיכנס אל דמות מסוימת.
חדרי בריחה נוצרו למעשה מתוך משחקי שולחן ומשחקי מחשב. על פניו זה נשמע מוזר, אך צריך לזכור כל הרעיון של חדר בריחה מבוסס על דברים שכבר היו קיימים קודם לכן, בין אם זה במשחקי שולחן ולאחר מכן במשחקי מחשב. הרעיון לתפוס גנב, לגלות מי הרוצח, איפה מסתתר המטמון ואיך מגיעים לאוצר. אלה עלילות שמוכרות לנו מעולם המשחקים, בין אם זה משחקי שולחן במובן הקלאסי שלהם או משחקי מחשב.
צריך לומר, העובדה שמשחקי בריחה הפכו להיות מאוד פופולאריים בשניהם אחרונות זה לא במקרה. מאחר וכולנו אוהבים משחקי מחשב ומשחקים בהם במשך שעות, היה מי שלקח את הרעיון והפך אותו למציאותי במובן מסוים. אנחנו צריכים לזכור שהרעיון אשר עומד בבסיסו של חדרי בריחה, זה לצאת מתוך המקום הזה בו אנחנו יושבים מול המסך, ופשוט לשחק אחד עם השני. להיות יותר חברותיים, לשחק עם אנשים קרובים אלינו, להפוך את זה לחוויה משותפת.
לסיכום, הטרנד חדש במהותו, אך כמו טרנדים אחרים, הוא לא נוצר יש מאין, הוא מבוסס על דברים קיימים, מוכרים, דברים שאנחנו יכולים למצוא בעולמות תוכן שונים.