בעלי בניינים ובעלי דירות בבניינים שונים ודאי שאלו את עצמם האם הם עומדים בתנאים של תמ"א 38. בדיקה זריזה תראה שהבניין צריך להיות ישן משנת 80, תנאי שמצמצם מעט את מספר הבניינים שיכולים להגיש בקשה כזו. תמ"א 38, מרגע בו התחלתם את התהליך, יכול להיות תהליך ארוך ומפרך המבקש הוכחות רבות במהלך הדרך.
חושבים על תמ"א 38? בואו לקרוא אם כדאי לכם
האם ניתן להתגורר בבניין?
אחת השאלות הנשאלות כאשר מתחילים בפרויקט תמ"א 38, היא השאלה האם ניתן להישאר ולהתגורר בבניין במהלך השיפוצים. במידה ולא ניתן להישאר בבניין, דיירי הבניין יפונו לדירות משנה המשולמות על ידי הקבלן. דבר זה יגדיל את תקציב הבנייה, דבר שהוא לא כל כך חיובי עבורכם.
האם התשתיות תקינות?
כאשר מדובר בבניין ישן שדואגים ליסודותיו מפני רעידות אדמה, כנראה שגם התשתיות שלו יהיו ישנות ובלויות לא מעט. כחלק מהשיפוץ, תוכלו לערוך החלפת תשתית, או לפחות חלק ממנה וליהנות מתשתיות של בניין חדש לחלוטין.
יותר גדול יותר כסף?
כחלק מפרויקט תמ"א, יש לכם האפשרות להרחיב את הדירות, להוסיף מרפסות שמש ולהוסיף עוד דירות בנוסף על אלו הקיימות. זהו הימור שאתם לוקחים כאשר אין לדעת מה יהיה הערך הפיננסי של הדירות בסוף השיפוץ ובקיזוז עם שכר הקבלן.
עליית ערך הבניין
במידה ואתם רוצים להוסיף מגרש חניה לבניין ולהתקין בו מעלית לנוחות הדיירים, דעו כי הרחבות אלו מעלות את ערך הבניין, מה שיאפשר לכם לגבות ועד בית ושכר דירה גבוה יותר בהתאם לשירותים אותם אתם מספקים בבניין.
לסיכום,
עליכם להיות וודאים שאתם יודעים לתוך מה אתם נכנסים כאשר אתם חושבים על תמ"א 38. התייעצו עם אנשי מקצוע העוסקים בתיקי תמ"א 38 והיו חכמים לגבי כל צעד וצעד שלכם.
פנו עוד היום לחברת גיל קלינגר ייזום פרוייקטים.