כחברה ועסק, או אפילו כמורים מודרניים, כנראה שאתם צריכים לשתף דברים ולשתף איתם דברים. "דברים" כמו pds, מסמכי עיבוד תמלילים שונים, קבצי וידיאו ועוד דיגיטל אחר. ישנם כמה דרכים מעולות איך לעשות את זה – אותם נראה במאמר הבא.
3 דרכים לשיתוף מסמכים בארגונים
- הדרך המסורתית לעשות זאת הייתה באמצעות שליחת דוא"ל, אך מוגבלות שונות יש כאן – כולל מהירות, גודל קובץ, והאיכות היחסית של שיתוף עם קבוצות גדולות – הופכים את שיתוף הקבצים באמצעות הדוא"ל ל פחות מ"האופן הטוב ביותר".
- התחלנו ליצור תרשים שמפרט את הפרטים הניואנסים של כל פלטפורמה, החל ממגבלות אחסון ושיתוף, יכולת FTPing, הצורך להירשם לשימוש, והגנה באמצעות סיסמה ועד תאריכי תפוגה גמישים לזכויות על קבצים – אך אז מצאנו שויקיפדיה כבר עשתה זאת.
אז בחרנו במקום את התריסר החביב עלינו ואז דירגנו אותם מבחינת הגמישות והאינטגרציה שלהם שטכנולוגיית החינוך דורשת. - למרות שרוב הכלים שלמטה, יכולים לשתף את מרבית הקבצים (קבצי MP3, .Movs, .mp4s, exe, .zip, .doc ו – .dxx, .pdfs וכו'), התמקדנו יותר במסמכים, תמונות, תיקיות ושילוב תוכנה, מאשר תכונות מפורטות להפליא שעשויות לגרום להכבדת יתר על המידה של העברת הנתונים.
שיתוף מסמכים בארגונים – שינויים קלים בדרך
שימו לב, רשימה זו הינה חלקית ויש עוד תוכנות רבות שדרכן ניתן לשתף מסמכים ברשת.
אלה מהדרכים הטובות ביותר שמצאנו לשיתוף קבצים גדולים. שימו לב, מכיוון שעולם היי טק משתנה כל כך מהר, אך לעיתים מגבלות הקבצים משתנות, תוכניות חינמיות משתלמות וכמה פלטפורמות נעלמות במהירות. מצאו את התוכנה להעברת מסמכים, המתאימה בדיוק לצרכים המשתנים של בית העסק.