עו"ד ירושה – כיצד הוא יכול לעזור לנו

אחת הנקודות הרגישות ביותר בחיי משפחה, נוצרת דווקא כאשר אחד מבני המשפחה מסתלק מן העולם. אז נפתחת הצוואה שלו וניתן לראות כיצד הוא מבקש לחלק את הירושה שהותיר אחריו. בין אם מדובר ברכוש, כסף, נכסים או כל דבר אחר.

מי שאמון לעזור בהקשר זה לבני המשפחה הוא עו"ד ירושה. הוא האיש שאמור לפתוח את הצוואה בשם הלקוח שלו, קרי האדם שכתב את הצוואה, ולהציג אותה בפני בני המשפחה. אך תפקידו של עו"ד ירושה לא מסתיים כאן, וכפי שנוכל לראות מיד, ישנם תפקידים נוספים לעורכי דין שמתמחים בדיני ירושה, גם אם הם לא היו מעורבים בכל הקשור לכתיבת הצוואה.

תפקידו של עו"ד ירושה מתייחס להיבטים נוספים, כמו למשל, הוא אמון על מימוש הצוואה כלשונה. הוא נאמן בעיניי בית המשפט ובפני השופט על כך שהאינטרס של הלקוח שלו יתממש. זאת במיוחד כשהלקוח איננו בחיים, והוא היחידי שיודע מה היתה כוונתו על פי הצוואה שהותיר אחריו.

אילו עוד תפקידים יש לעו"ד ירושה

על פניו, היינו יכולים לחשוב שעו"ד ירושה מתעסק אך ורק בכל הנושא של פתיחת צוואה ומימושה. אך זה לא מדויק. שכן יש גורמים שלא נמצאים בצוואה ומעוניינים לקבל חלק מהירושה, בין אם מדובר בבני משפחה שלא צויינו בירושה או בני משפחה לא מוכרים (ילדים מחוץ לנישואים).

במקרים אלו, עורכי דין ירושה יכולים לספק את השירות המלא עבור הלקוחות שלהם כמו למשל ביטול צוואה הדדית, בין אם זה בבית משפט ובין אם מדובר על תהליכים מחוץ לבית המשפט. חשוב לומר, בניגוד לעו"ד צוואה, הם לא מייצגים את הנפטר או הנפטרת, ולכן הם גם לא יכולים לדבר ולטעון בשמם בבית המשפט.

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *