לא פעם בעלי עסקים נדרשים לקבל עזרה בתהליך העבודה שלהם, בתהליך ההתקדמות שלהם, בין אם זה בשלב הפיתוח הראשוני של העסק ובין אם זה בשלבים מתקדמים יותר. למשל, בשלבים שהם עובדים על פיתוח מוצרים ושירותים, שלבים שהם מבקשים להרחיב ולהגדיל את העסק, לצאת אל שווקים חדשים ועוד.
לשם כך בדיוק, הם ייעזרו במומחה שייספק להם ייעוץ עסקי. הייעוץ יכול לבוא לידי ביטוי בצורות שונות, הן בצורה נקודתית והן בצורה מערכתית, בצורה רחבה. הייעוץ יכול לבוא לידי ביטוי, למשל, בצורה ובסגנון העבודה מול העובדים והלקוחות השונים, וכן הוא יכול לידי ביטוי, גם בתוכניות עסקיות שונות, במטרה להגשים את היעדים והתוכניות של העסק.
לפני שאנחנו נסביר כיצד מתבצע ייעוץ עסקי בפועל, צריך להדגיש, אם אנחנו רוצים שהייעוץ יצליח, אנחנו חייבים להיות פתוחים ומוכנים לשינויים, מוכנים להקשיב ולקבל את הערות השונות של היועץ וכמובן לבצע את מה שהוא מציע לנו. אין טעם להשכיר את שירותיו, אם בסופו של דבר אנחנו לא עושים את מה שהוא מציע לנו. בהנחה כמובן שההצעות שלנו רלוונטיות עבור העסק שלנו.
כיצד מתבצע הייעוץ בפועל
בשלב הראשון היועץ יצטרך ללמוד את העסק שלנו, הוא יצטרך ללמוד מי אנחנו, מה אנחנו מציעים, מה המשאבים שעומדים לרשותנו, מה המטרות והיעדים שלנו. בלי כל זה, הוא לא יוכל לספק לנו שום עצה ושום כלי שיוכל לעזור לנו.
בשלב השני, הוא יבנה איתנו תוכנית פעולה. זו תתבסס על לוח זמנים, יעדים ומטרות, וכל זה בהתאם כמובן למה שהוא למד על העסק שלנו, לתקציב ולמשאבים שעומדים לרשותנו. אנחנו נצטרך לייצר תוכנית משותפת, אשר מבוססת על פרמטרים מדדים, כלומר, כאלה שיהיה ניתן לבחון את קצב ההתקדמות שלהם ועד כמה באמת אנחנו יכולים ליישם את מה שאנחנו רוצים.
בשלב השלישי, אנחנו ילווה אותנו בתהליך יישום התוכנית, הוא יכול לעזור לנו על בסיס קבוע, הוא יכול לעזור וללוות אותנו על בסיס נקודה כזו או אחרת. הכל שאלה מה אנחנו צריכים ומה אנחנו מבקשים ממנו לעשות..