מי שקרובי משפחתו, או ההורים או הסבים והסבתות שלו, אשר חוות את זוועות גרמניה הנאצית – יודע כי על הזוועה צריכים הגרמנים לפצות את ניצולי השואה ואת בני משפחתם, זאת על פי הסכם שנחתם בין ישראל לגרמניה בשנת 1975. על פי ההסכם שנכנס לתוקף בשנה זאת, על הביטוח הלאומי הגרמני להעניק קצבת זקנה או קצבת שארים לניצולי שאה ויורשיהם, בעוד שהגמלאות שישולמו לניצולים או לבני משפחתם – ימשיכו להגיע ליורשים גם לאחר פטירתו של ניצול השואה.
במידה והניצול לא תבע בחייו את הגמלה ואת הפיצויים שמשלמות הרשויות הגרמניות ליהודים ששהו בגטו – יכולים לתבוע גם צאצאים של הניצולים שנחשבים יורשים חוקיים באופן רטרואקטיבי, הקליקו למידע נוסף.
איך מגישים תביעת פיצויים מגרמנייה?
לפני הכול חשוב לדעת כי תביעת פיצויים אפשר להגיש באמצעות פנייה אל רשויות גרמניה תוך בקשה לקבלת פנסיה סוציאלית מגרמניה עבור עבודה בגטאות. את הקישור לאתר הנכון אפשר למצוא באתר של המוסד לביטוח לאומי הישראלי שמקנה מידע נוסף בנושא הפיצויים.
את הפיצוי יקבלו מי שעבד בגטו בכפייה ומי שהיה תחת השפעה נאצית. למעשה, מדובר במענק חד פעמי עבור ניצולים ששוויו עומד על 2000 אירו, נכון לשנת 2020. מלבד המענק החד פעמי, יכולים ניצולי שואה ובני המשפחה שלהם להגיש בקשה לקבלת גמלה קבועה מהמוסד לביטוח לאומי הגרמני המעניק את הגמלה תוך איחוד נקודות שמספקות את הסכום הסופי של הקצבה החודשית. הנקודות כוללות קצבת ילדים, פנסיה, קצבת זקנה, קצבת שארים ועוד.
הגשת תביעת פיצויים מגרמניה על ידי עורך דין מיומן
מי שירצה לעבור את התהליכים בצורה מהירה ויסודית יותר – יוכל לפנות אל עו"ד סיבר וויצקר או לעורכי דין ישראלים שנמצאים בברלין ומכירים את החוק על כל גווניו. עורכי דין מגרמניה שמטפלים בפיצויים של ניצולי שואה, יוכלו להסביר לכם אודות התהליך, לחזות את גובה הפיצוי החד פעמי והקבוע ולסייע לכם בהתנהלות מול הרשויות. בכך תוכלו למצות את הזכויות שלכם ואת הזכויות של בני המשפחה שלכם.