חייל אשר נפצע בתאונת אימונים בצבא ונגרם לו נזק אשר כולל נכות קבועה, או לוחם שסובל מפוסט טראומה בעקבות השירות, חייל אשר בגין השירות מחלה קיימת החמירה ועוד, רשאים לתבוע את משרד הביטחון בגין נזקים ופגיעות הנגרמות להם במסגרת תפקידם או בהשפעתם.
באילו מקרים כדאי ואפשרי לתבוע את משרד הביטחון
אנשי כוחות הביטחון אשר נפצעו, נפגעו או חלו במהלך תקופת השירות או כתוצאה מהשירות, זכאים לתבוע על פי חוק הנכים. התביעה יכולה להיות בגין פציעות או מחלות פיסיות וגם בגין מצבים נפשיים שונים למשל פוסט טראומה ועוד. להגשת התביעה יש חשיבות בעיקר כדי שהאדם אשר נפגע יוכל לקבל את הטיפול לו הוא זקוק בגין הפגיעה, ובנוסף על מנת שיוכל לקבל פיצוי כספי הולם שיעזור לו בקיום היום יומי שעלול להיפגע בעקבות אותה פגיעה ממנה הוא סובל.
איך מגישים את התביעה למשרד הביטחון
הגשת התביעה צריכה להיות תוך מקסימום 3 שנים ממועד השחרור מהשירות אשר גרם לפציעה, למעט מקרים מסוימים בהם קצין התגמולים מאשר הארכה בעיקר כאשר מדובר על אירוע שיש לו עדויות, ראיות ומסמכים מפורטים. התביעה מוגשת על ידי מילוי טפסים מתאימים אליה צריכים להיות מצורפים מסמכים רפואיים התומכים במידע שמופיע בתביעה ותצהיר מפורט חתום על ידי עורך דין.
מה קורה לאחר שהוגשה התביעה
לאחר הגשת התביעה ובמידה והיא מתקבלת נקבעים לתובע אחוזי נכות על ידי וועדה רפואית, אחוז הנכות הוא זה שקובע האם התובע יקבל מענק חד פעמי או גמלה חודשית קבועה, איזו תמיכה נוספת הוא יוכל לקבל ממשרד הביטחון ועוד. במידה והתביעה נדחתה על ידי הוועדה המחוזית, ניתן להגיש ערעור על הקביעה לוועדה העליונה אשר תדון שוב בנושא ותקבל החלטה.
למידע נוסף הכנסו לאתר: https://www.hameiri-law.co.il/.