הסכם ממון הוא מין הסכמה שבין הצדדים שאם חלילה, תתפרק החבילה, הרכוש לא יחולק כמו שמופיע בחוק לגבי גירושין אלא כל אחד ורכושו הוא.
זה מאפשר לאנשים שכבר צברו הון או שיש להם עצמאות כלכלית לא ליפול לבור כאשר הם עוברים תהליך גירושין מול עו"ד גירושין או כאשר משהו קורה.
אולם כשאין כזה הסכם ויש הרבה כסף בין הצדדים, הגירושין בדרך כלל הופכים לסאגה מתמשכת בבתי משפט כאשר כל צד רוצה לקחת לצד שלו כמה שיותר מהעוגה.
מלבד הנזק שבתהליך גם אדם שעצמאי כלכלית יכול למצוא את עצמו בבור ענק לאחר גירושין כאלו מהסיבה הפשוטה, הרכוש הוא משותף לשניהם. האם זה תקף תמיד? ומה קורה כשיש יוצא מן הכלל? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
רכוש משותף:
ללא הסכם ממון, חלוקת הממון בגירושין היא כפי שמופיע בחוק לענייני גירושין. מה זה אומר? ובכן, את חוקי הגירושין המופיעים בחוק אי אפשר להקיף ברגל אחת אולם כלל המפתח הוא שהרכוש הוא משותף לבני הזוג. כלומר, הנכסים, הכספים בבנק, פיקדונות, קרנות גמל, של הבעל ושל האישה הן משותפות.
ומה קורה כאשר יש חברה לבעל? במקרים מסוימים גם יש לאשה חלק וכן להיפך. כלל מפתח נוסף הוא שככל שיש יותר כסף בגירושין בין הצדדים כך הם יהיו יותר ארוכים אם הזוג לא יגיע לפשרה ראויה.
כמו כן, כאשר יש ילדים לגדל, ישנה תביעת מזונות שאלו תשלומים חודשיים שהבעל צריך להעביר לאשה, זה יכול להסתכם באלפי שקלים בחודש ואף יותר, תלוי ברמת החיים שהילדים הורגלו אליהם.לסיכום וסיום, כאשר אין הסכם ממון הרכוש הוא משותף למעט חריגים כאשר יש ילדים והסכם ממון. כדי למנוע אי הבנות וויכוחים בעתיד, ניתן למצוא הסכם ממון אונליין או פשוט להיוועץ עם עו"ד מתמחה בנושא זה.