כאשר מדובר על פתיחת עוסק פטור, יש לשים לב בראש ובראשונה להערכה שלכם למחזור השנתי בשנת הפעילות הראשונה של העסק. בהתאם להערכה תוכלו להחליט האם יהיה נכון יותר להתחיל עם עוסק פטור או עוסק מורשה, ומכאן כבר תוכלו להמשיך הלאה.
התהליך של פתיחת העסק מתחיל במשרדי מע"מ. תצטרכו למלא טופס שבו תצהירו על אופי הפעילות העתידית של העסק, המחזור הצפוי, האם יש לכם מיופה כוח, שם העסק, מידע פרטי אודותיכם ואישור על קיום חשבון בנק. לאחר מילוי הטופס והצגת המידע הדרוש יפתחו לכם תיק עוסק פטור.
האם לעשות לבד או עם רואה חשבון?
חשוב להבין כי התהליך של פתיחת העסק וניהולו השוטף יכול להיות מייגע ולעתים אף כרוך בהבנה של אופן ההתנהלות הרצוי מול הרשויות. בעת פתיחת העסק תצטרכו להגיע אל משרדי מס הכנסה, מיד לאחר שתסיימו לפתוח תיק במע"מ. לאחר שתסיימו להצהיר על עצמכם בתור עצמאים אצל מס הכנסה, תצטרכו לעשות את זה גם בביטוח לאומי.
אם תבחרו לעשות את כל התהליך הזה בעזרתו של רואה חשבון, תוכלו לחסוך לעצמכם זמן יקר ופשוט לעשות כל מה שצריך כדי להתמקד בפעילות השוטפת של העסק החדש שלכם ולא בהתנהלות חשבונאית, ולפיכך זה פשוט ישתלם לכם הרבה יותר.
תתנהלו נכון עם העסק החדש
תבינו שגם לאחר פתיחת העסק, הרבה יותר ישתלם לכם לעשות הכול בעזרתו של רואה חשבון אונליין, אשר ידאג להתנהלות החשבונאית השוטפת שלכם והגשת דו"ח שנתי. זה יחסוך לכם לא מעט ויאפשר לכם לשים דגש מרכזי על הדרך שבה אתם מנהלים את העסק שלכם. כך שלא יהיה כדאי לכם לוותר על האפשרות הזו מבחינתכם.