המנגנון של נטילת הלוואות עובד בצורה מאוד ברורה וספציפית. המלווה נותן הלוואה ללווה, בתנאי שהוא מציג ערבויות וביטחונות שאכן יוכל לעמוד בתנאי ההחזר שלה. הוא קובע תנאים מסוימים, על מנת להבטיח שהוא יוכל לקבל את כספו בחזרה. לא משנה אם מדובר בהלוואה קטנה או גדולה.
כך הבנקים, גופים חוץ בנקאים וכל גוף אחר עובד. זה מבטיח שהמלווה יקבל את הכסף, והלווה יהיה מחויב להחזיר את ההלוואה. הרי אם המלווה לא יקבע התנאים, הלווה לא ינסה להחזיר את הכסף, וזה עלול לפגוע בתהליך באופן ספציפי במקרה שלו, אך זה גם יכול לפגוע בתהליכים עתידיים של נטילת הלוואות על ידי גורמים אחרים.
אחת הדרכים לקבל הלוואה בערבות מדינה בתחום העסקי, היא דרך ערבות מדינה. העיקרון הוא פשוט, המדינה ערבה להחזר ההלוואה, ואז הבנק או גוף חוץ בנקאי, יכול לספק אותה בלי לחשוש שהוא לא יקבל את כספו. ללפני שנסביר מדוע המדינה נוקטת בגישה זו, חשוב להבהיר, לא תמיד זה אפשרי, המדינה כשלעצמה יכולה לקבוע תנאים למתן ערבות כזו, והיא גם לא תסכים לספק אותה לכלא אחד.
מדוע הלוואה בערבות מדינה היא תהליך משתלם?
בעיקרון הרעיון הוא כזה. המדינה מוכנה לתת ערבות עבור הלוואות, כאשר היא יודעת שזה הכרחי לקידום הכלכלה שלה. למשל, במקרים בהם מדובר בעסקים קטנים, אשר ללא מתן ערבות כזו, אין סיכוי שהעסק יקבל הלוואה. במקרים כאלה, המדינה מעודדת מתן ערבות, וכך היא יכולה לעזור לעסק להתקדם עם מימון לעסקים וחברות.
הוא מצידו, מקבל את ההלוואה, פועל כפי שהבטיח בפני המדינה והגורם המלווה, ומחזיר את ההלוואה על פי התנאים השונים. הגוף המלווה מקבל את כספו בחזרה והעסק יכול להתפתח כרצונו.