השלבים בעריכת צוואה

כדי לערוך צוואה יש לדעת כמה כללים בסיסיים כדי לא לעשות טעויות שיכולות אחר כך ליצור בעיות גדולות או אפילו לפסול את אמינותה של הצוואה.

הרבה אנשים כותבים צוואה כדי להסדיר את העניין הזה בחייהם, אולם הם לא יודעים שיש כללים מסוימים ופרטים שעליהם לשים לב עליהם ואם לא, הצוואה לא תהיה אמינה ביום שאחרי והיורשים יעמדו בפני שוקת שבורה או לחילופין יתחילו מריבות לא נעימות.

אז כדי לעשות צוואה נכון יש כמה שלבים קריטיים שעליכם להקפיד עליהם, כמו גם הדרך שבה אתם רוצים לעשות אותה.

המשיכו לקרוא כדי לדעת איך לעשות את זה נכון.

השלבים בעריכת צוואה:

עריכת צוואה היא מקצוע בפני עצמו. זו בדיוק הסיבה שאנשים שעושים צוואות על דעת עצמם, לא יודעים שהם גורמים לבעיות גדולות אחר כך עם האמינות של הצוואה וגם הפרטים שנכתבו בה.

ראשית, עליכם לדעת בדיוק איך לחלק את הנכסים בין הילדים. חשוב גם לעדכן כל הזמן ולעקוב אחרי עליית ערך של נכס או ירידה שלו ולעדכן את הצוואה בהתאם. כמובן, אף ילד לא רוצה לחשוב שההורה אוהב אותו פחות ולכן הוא נתן לו את הנכסים הפחות טובים ושווים.

לכן, השלב הראשון הוא לפנות לעורך דין מקצועי שידע לחלק את הנכסים בצורה הוגנת, בצורה מקצועית ואמיתית ככה שכל הילדים יתחלקו בשווה בלי טענות מצד אף אחד.

לגבי הצוואה עצמה יש אפשרות לכתוב אותה בכתב היד שלכם. חשוב להדגיש שהצוואה צריכה להיות כתובה כולה, מהתחלה עד הסוף בכתב היד שלכם, אחר כך, עליכם להוסיף תאריך וחתימה, גם בכתב היד שלכם. צוואה מודפסת אינה קבילה.

לאחר מכן תוכלו לבחור האם לשמור את זה אצלכם בבית או אצל רשם הירושות ובבא העת להודיע לילדים ששם נמצאת הצוואה.

רוצים לקבל ייעוץ משפטי? פנו אל עורך דין ליאור ביבי.

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *