גניבה ממעביד

מדוע גניבה ממעביד נחשבת לעבירה חמורה

רבים השכירים אשר מרגישים קצת יותר מידי 'נועזים', ממורמרים או אפילו נואשים, במקום העבודה שלהם ובכך בהחלטה של רגע הם מבצעים עבירה מסוג 'גניבה ממקום העבודה', כאשר גנביה מסוג זה יכולה להיות גניבה מקופת העסק עד לגניבה של נכסי העסק, של ציוד ושל שלל רכוש שלא שייך לעובד.

עם זאת רבים מרגישים כי גניבה ממעסיק, היא עבירה חמורה פחות מגניבה מאדם פרטי – מה שלא באמת נכון וזאת משום שגניבה ממעסיק נחשבת חמורה ממש כמו גניבה מאדם פרטי.

ובכל זאת, מול בית המשפט הסיטואציה של הגניבה כמו גם דרגת העובד,  הן כאלה שהעונשים בגינם משתנים וזאת משום שלכל עבירה שנעשתה על ידי עובד, מכל דרגה: ישנם עונשים אחרים שמוטלים על הנאשם בהתאם לנסיבות.

אבל מה אומר החוק לגבי גניבה ממעביד?

על פי החוק, גניבה ממעביד מוגדרת כעבירה חמורה והיא עבירה המעוגנת בסעיף 391 לחוק העונשין. עבירות של גניבה ממעסיק הן כאלה שיכולות לגרור עונשים של עד 7 שנות מאסר ואף יותר, ושוב: זאת בהתאם לחומרת העבירה.

אבל כיצד מוגדרות גניבות ממעסיק?

חוק העונשין מחלק את עבירת הגניבה לחמישה סוגים שונים של עבירות, ביניהן:

  • גניבה – לקיחת נכסים ללא הסכמה, ללא אישור ומבלי שתהיה לכך הצדקה.
  • גניבה ממעסיק – גניבה של נכסי המעביד  על ידי עובד.
  • גניבת מכספי מדינה – גניבה שנעשתה על ידי עובד ציבור.
  • גניבת נכס תאגיד – גניבות אשר מתבצעות על ידי מנהל או דמות בכירה בארגון.
  • גניבת שהתרחשה על ידי מורשה – מעילות ועבירות כספיות שנעשות על ידי מורשים, כמו אפוטרופוסים, עורכי דין, מוציאים לפועל ועוד.

אז מהם העונשים על גניבה ממעביד?

גניבה ממעביד כפי שהזכרנו, היא עבירה חמורה בעיקר כאשר מדובר בהפרת אמון של העובד. עונשים על גניבה מסוג זה יכולים להגיע ל15 שנות מאסר, בעוד ישנם מקרים בהם נגזרו גם עונשים של 17 שנות מאסר וזאת במקרים שהגניבה השפיעה גם על מוסדות אחרים ולקוחות העסק.

במקרים של עבירות קטנות יותר, משמע: גניבה של סכומים קטנים  עד עשרת אלפים שקלים ומטה – יכול למצוא עצמו הנאשם עומד מול עונש מאסר של עד 7 שנים ובמקרה הטוב יותר גם 3 שנות מאסר – זאת במידה ועורך הדין של החשוד הצליח להוכיח כי המואשם ביצע את העבירות בהתאם למצבים וסיטואציות שונות בחייו.

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *