לכל זוג ישנה תמונה של שניהם מצולמים עם הכתובה החתומה, שנחתמה בטקס מרגש ולעיני עדים ספורים בלבד. הרגע בו הכתובה נחתמת מוסיף עוד רובד ליום הנישואין והופך אותו קדוש עוד יותר. אך יחד עם כל הטוב שהכתובה מסמלת, בסופו של דבר, היא שטר התחייבות של בעל לאישתו שאם בבוא היום יכנסו להליך גירושין, תינתן לה האפשרות להגיש תביעת כתובה.
אלו הם התנאים של תביעת כתובה
כאשר אישה מגישה תביעת כתובה, עליה להגיש אותה לבית הדין הרבני ולהגישה ככל כתב תביעה אחר. יהיה עליה להציג הוכחות חותכות כי היא זכאית לנחתם על הכתובה וכי העילות בגינם חלו הגירושין והוגשה תביעת הכתובה הן קבילות.
מעשה בגידה למשל, יהיו בין המקרים בהם תביעת כתובה תהיה קבילה ועל הבעל יהיה לשלם את שהתחייב בראשונה, ביום החתונה, כאשר חתם על הכתובה. על האישה יהיה להוכיח כי לא הייתה בכוונתה לפרק את הנישואין וכי הבעל הוא זה שחטא.
מקרה נוסף של עילה לתביעת כתובה הינו מקרה בו הבעל מעוניין לפרק את הנישואין אך אינו מספק עילה כלשהי. הכתובה היא שטר ההתחייבות של אדם כבעל ויהיה עליו לשלם את שהבטיח בכתובה. מאחר ואין כל שחר לרצונו לפרק את התא המשפחתי, שבועתו לדאוג לרווחת אישתו לעולמי עד מחויבת להתקיים על ידי שטר הכתובה.
ומנגד, תביעות כתובה לא יהיו קבילות בבית הדין הרבני כאשר האישה היא זו שמבקשת לפרק את החבילה, כאשר האישה היא זו שחטאה או כאשר מספק הבעל סיבה מספקת על פירוק התא המשפחתי הקיים.
לסיכום,
התעניינות בתביעת כתובה היא נושא מורכב ובעל סעיפים רבים. התייעצות עם גורם מוסמך כמו טוען רבני או עורך דין לענייני גירושין עשוי לסייע לכם יתר על המידה ולפתור אתכם מכל השאלות.